Kategorier
Uncategorized

Sådan plejer du din græsplæne

Når det kommer til din græsplæne, kan det godt være en kunst i sig selv at pleje den således, at den fremstår smuk og vedligeholdt, hvorfor denne artikel vil gå i dybden med nogle af de ting, du skal være opmærksom på i forbindelse med at sikre, at din græsplæne altid fremstår flot og velplejet.

Hvornår skal græs sås?

Det, der er værd at vide, er, at græs allerede begynder at vokse ved en temperatur på 7 grader, hvorfor græsplænen ofte begynder at vokse i det tidligere forår. Derfor er en god tommelfingerregel, at den skal sås om foråret eller efteråret, bare du husker, at der skal være mindst 7 grader, for at græsset kan spire. Derudover kan det være relevant for dig at vande græsfrøene, hvis du sår sent på foråret eller om sommeren, hvilket med overvejende sandsynlighed ikke er relevant, hvis du sår tidligt på foråret eller ud på efteråret.

3 gode råd til vedligehold af din græsplæne

Af det nedenstående fremgår 3 gode til pleje af dine græsplæne:

  • Fjern mos
  • Vanding
  • Lys og luft

Hvis du ønsker den flottest græsplæne, skal du optimalt set have fjernet mosset på plænen, som typisk allerede dukker op efter få år, hvilket giver planterne plads til at vokse.

Derudover er det en god ide at vande plænen, hvilket især er relevant i varme sommerperioder, hvor plænen ikke er velsignet med vand ovenfra, hvis du ønsker, at den er så grøn som muligt.

Et andet råd, der kan være godt at følge for at sikre, at plænen får lys og luft, er at fælde de træer, der står i vejen. Pga. træernes store rodnet og det faktum, at de skygger meget, kan dette altså mindske græssets vækst.

Kontakt en anlægsgartner

Hvis du ikke har lige ved, hvor du skal starte i forhold til pleje af din plæne, eller du blot ønsker ikke at skulle stå for vedligehold af plænen, kan du kontakte en anlægsgartner, der kan hjælpe dig med opgaven.