Kategorier
Uncategorized

Sådan slipper du af med din tandlægeskræk

Tandlægeskræk starter ofte helt fra barndommen, hvor du måske har haft en eller flere dårlige oplevelser hos tandlægen. Det kan betyde, at du har tandlægeskræk langt op i voksenårene, og at du har svært ved at gå til tandlæge. Men bare rolig, du kan sagtens komme af med din tandlægeskræk. Læs med her og hør mere om, hvordan du kan bære dig ad.

Anerkend din tandlægeskræk

For at komme af med din tandlægeskræk er det første skridt, at du skal anerkende den. Drop tankerne om, at du bare har for travlt til at gå til tandlæge. Hvis du mærker ubehag ved at skulle til tandeftersyn, og helst bare vil blive væk, så er der stor sandsynlighed for, at du har tandlægeskræk. Men du er faktisk allerede kommet rigtig langt, når du har indset, at du har et problem, som der skal gøres noget ved.

Sæt ord på dit problem

Når du først har anerkendt, at du har tandlægeskræk, er det vigtigt, at du får sat ord på problemet. Ring til din tandlæge forud for et tandeftersyn eller anden tandlægebehandling, så I kan få en snak om din skræk. På den måde kan du tandlæge tage højde for din tandlægeskræk, og I kan sammen finde ud af, hvad du har brug for, når du ligger i stolen. Det kan være, at du har brug for, at din tandlæge taler med dig undervejs i behandlingen og fortæller dig, hvad der skal ske. Det kan også være, at det er noget helt andet, du har brug for.

Langt de fleste tandlæger er vant til at have patienter, som har tandlægeskræk, og derfor vil din tandlæge helt sikkert have et par tips og tricks til, hvordan det bliver lettere for dig. Når først du har haft gode oplevelser ved tandlægen, vil det blive nemmere næste gang, og når du så holder dine tandlægebesøg ved lige, vil du vende dig til et besøg hos tandlægen.

Tal med en psykolog om din tandlægeskræk

Har du voldsom tandlægeskræk kan det være, at der skal mere behandling til. Du kan overveje, om du skal besøge en psykolog, som vil kunne hjælpe dig med at overvinde skrækken. Det kan tage tid, men i sidste ende vil både du og dine tænder være glade for, at du tager til de regelmæssige eftersyn.