Kategorier
Uncategorized

Sandblæsning af jern og metal til industri

Hvad er sandblæsning?

Arbejder man i byggebranchen eller inden for industrien, behøver man materialer som stål og jern i allerhøjeste kvalitet. Disse metaller er imidlertid svære at vedligeholde, hvis de får lov at stå uden at komme i brug i en længere periode. Mange gange oplever man, at stål eller jern ruster, har glødeskaller eller på andre måder er mærket af partikler fra tidligere behandlinger. Der findes heldigvis en metode, som let og effektivt kan rengøre materialerne. Denne kaldes sandblæsning. Helt konkret er sandblæsning en forbehandlingsmetode, der fjerner snavs fra metaller. Denne metode danner et godt udgangspunkt for den efterfølgende overfladebehandling, som det pågældende materiale skal have.

Fordele ved at vælge sandblæsning til industri

I industrien skal det gå hurtigt, og man arbejder ofte efter en tidsplan. Derfor er det essentielt, at ens materialer står klar til brug uden rust eller misfarvninger. Ved hjælp af sandblæsning kan man rense jern og stål hurtigt og effektivt. I denne forbindelse er der en række korrosionsklasser, som determinerer metallets rensningsgrad. Der kan være tale om SA1, SA2, SA2 ½ eller SA3. Hvilken rensningsgrad, som sandblæsningen skal foretages med, bør vurderes af eksperter på området. Med sandblæsning kan man blandt andet få renset maskindele såvel som andre komponenter, der skal benyttes i industrien.

Slyngrensning eller sandblæsning? Bliv klogere på forskellene

Sandblæsning er en rensningsmetode, som er ideel til dig, der eftersøger en effektiv løsning til dine komponenter. Ønsker du imidlertid at spare på energien, kan du også benytte dig af slyngrensning. I modsætning til sandblæsning fungerer slyngrensning uden lufttryk. Det vil sige, at blæsemidlerne bliver slynget rundt af roterende hjul. I mange tilfælde er slyngrensning et billigere alternativ til sandblæsning, og så er det også lidt mere skånsomt mod miljøet. Både slyngrensning og sandblæsning kan benyttes til store og små komponenter. Derfor anbefales det, at du tager kontakt til en ekspert på området, som kan vurdere, hvilken metode der egner sig allerbedst til dine krav, behov og ønsker.