Kategorier
Uncategorized

Tristhed hos kæledyr er et tegn på, at de snart skal til dyrlægen

Det er, desværre, ikke kun mennesker som oplever tristhed. Dine elskede kæledyr kan desværre også opleve perioder med nedsat humør, og det kan faktisk være ganske tydeligt – især hos hunde.

Kæledyr er bedre til at udtrykke humør, energiniveau og følelser end man måske lige skulle forvente, og hvis dit kæledyr lader til at opleve tristhed i længere perioder, er det måske på tide, at de skal en tur til dyrlægen. Tristheden kan nemlig skyldes alt lige fra psykiske til fysiske årsager.

Hvordan ser man om ens kæledyr skal til dyrlægen?

Hunde og katte har lignende, om end stadig forskellige, måder hvorpå de viser, at der er noget galt – hvad end det er tristhed, smerter eller sygdom. Hunde har især en tendens til at prøve at skjule det og lade som ingenting. Har den meget ondt, er du dog ikke i tvivl – den vil hyle, pive og måske endda bide efter dig, hvis du rører, hvor den har ondt.

Katte har derimod større tendens til at gemme sig for dig. Du vil nok også opleve nedsat aktivitet og nedsat spisning. Hvis den har større smerter, kan den også finde på at ryste eller trække vejret hurtigere end sædvanligvis.

Et årligt besøg hos dyrlægen er vigtigt for dit kæledyrs sundhed

Det er vigtigt at huske på, at dyr er biologiske væsener ligesom os. Det siger måske sig selv, men det betyder også, at de skal til en dyrlæge fra tid til anden, ligesom vi mennesker skal. Dit kæledyr skal faktisk gerne til et årligt tjek hos dyrlægen, hvor dens poter, tænder, led, osv. bliver tjekket. På den måde sikrer du dig, at din pelsede bedste ven er sund og rask.