Kategorier
Uncategorized

Ventilationsformer: Hvad er det bedste?

Naturlig ventilation – nem og hurtig metode til udluftning

Naturlig ventilation er, som navnet indikerer, når der luftes ud i boligen via vinduer, døre eller utætheder i boligen. Ved utætheder i boligen vil man opleve træk, fugt og kulde, som med rette kan kaldes naturlig ventilation, men den er ofte utilsigtet og uønsket. Det kan medføre skimmelsvamp på vægge, og særligt omkring vindueskarme, hvis ikke boligen er ordentligt isoleret, eller hvis fugerne omkring vinduet trænger til at blive skiftet ud.

Mekanisk ventilation – hvornår er der behov for det?

Mekanisk ventilation er en udluftning som sker automatisk. Vi kender denne slags ventilation fra udsugningsanlægget på badeværelset, hvor fugtigheden kan være høj, og der er brug for jævnlig udluftning. Også i emhætter findes der mekanisk ventilation, som har til formål at lede mados væk.

Særligt i kontorfælleskaber er der brug for mekanisk ventilation til at tilføre nyt frisk luft samt udskifte luftforureningen, som kommer fra mange medarbejdere i løbet af dagen.

Derfor er det vigtigt med ventilation

Uanset, om der er tale om naturlig eller mekanisk ventilation, så er der mange gode grunde til at lufte ud og implementere ventilationssystemer i hjemmet såvel som på arbejdspladsen. Et godt indeklima bidrager til øget trivsel og koncentration, og mindsker  samtidig risikoen for hovedpine, træthed og skimmelsvamp.