Kategorier
Uncategorized

Vi har nogle af Danmarks bedste lejeboliger

Der kan være mange fordele forbundet ved at vælge en lejebolig fremfor at købe en bolig, hvilket den artikel vil gå i dybden med.

Hvilke fordele er forbundet med lejeboligen?

I forhold til den økonomiske del skal du som lejer betale en fastsat husleje, forbrug og et fastsat depositum til udlejeren.

Løbende skal du betale udgifterne relateret til dit forbrug, men du skal ikke selv betale for at vedligeholde boligen, hvis der er fejl i boligen, du ikke har forskyldt. Det er udlejeren der står med ansvaret i forhold til at sikre, at boligen har den stand, ligesom da du så den oprindeligt.

Når du beslutter, at du vil fraflytte boligen, er det eneste du skal være opmærksom på, at der er en opsigelsesperiode beskrevet i din kontrakt, hvorunder du stadig er forpligtet til at betale de sædvanelige udgifter. Derefter kan du frit flytte, hvorhen du end ønsker.

Hvilke ulemper er forbundet med lejeboligen?

Den største ulempe ved at leje en bolig er, at det over tid er den dyreste løsning relativt til både ejerboligen og andelsboligen, hvilket hænger sammen med, at du ikke har mulighed for at bruge boligen som opsparing, hvilket ellers både er tilfældet ved ejer- og andelsboligen.

Hvordan dannes prisen på en lejebolig?

I forhold til, hvordan ejeren af lejeboligen vælger at prisfastsætte lejeboligen, findes der forholdsvist frie rammer. Hvis boligen er opført efter 1991, er der nogle regler i forbindelse med sammenhængen mellem boligens størrelse og stand. Dette bliver enten opgjort som driftsudgifter plus kapitalafkast til ejeren eller ud fra normen for tilsvarende boliger i området.