Kategorier
Sport

Sådan vælger du den rigtige vinter løbesko

I takt med, at der i stigende grad er flere og flere danskere, der vælger at hoppe i løbeskoene, er der kontinuerligt et stigende behov for vinter-tilpassede løbesko og vinter løbetøj.

En vintermorgen i Danmark er gerne ensbetydende med rimfrost i græsset og på træerne samt en smuk morgensol, der kaster lys over landskabet. Bl.a. pga. dette glansbillede, der kan opleves, vælger mange, på trods af vind og vejr, at betræde de danske veje og stier i forbindelse med en løbetur i det fri.

Hvad skal du være opmærksom på ved køb af løbesko?

Når du skal købe dine løbesko, kan det være svært at finde et par, der passer til vind og vejr i Danmark, hvilket hænger sammen med, at der ikke findes en specifik kategori af løbesko, der hedder ’vinter løbesko’. Af denne grund er der derfor selv nogle faktorer, du skal undersøge for at udforske, om den pågældende sko passer præcis til dine behov. Der kan af det nedenstående ses nogle af de faktorer, der kan være relevant for dig at undersøge:

  • GORE-TEX overdel
  • Vejgreb
  • Pasform

Hvis du vælger et par løbesko, der er vandafvisende, vil du blive meget taknemmelig, da det er en stor fordel at slippe for våde og kolde fødder, hvilket også er ensbetydende med, at du kan købe nogle længere ture. Idet skoen skal udsættes for lidt af hvert, sættes der altså store krav til skoens holdbarhed, hvorfor det er vigtigt at være opmærksom på, at skoen er af høj kvalitet.

Udover vandtæthed er skoens sål også utrolig vigtig for at sikre dig en god og sikker løbetur. Ideelt set er det anbefalelsesværdigt at finde nogle løbesko, der har pigge på undersålen for at opnå et optimalt vejgreb. Alternativt skal du finde sko med en grov sål og en aggressiv profilering.

I forhold til pasform skal du være opmærksom på, at man typisk har ekstra tykke strømper på, når man løber om vinteren, hvorfor det er en god ide at købe skoene lidt større end normalt. Dette er ens betydende med, at sandsynligheden for, at du fryser dine tæer, er mindre.

Icebug løbesko

Hvis du vil opleve et par, der tjekker ovenstående faktorer af på tjeklisten, skal du kende til et mærke, der hedder Icebug. Icebug er et svensk mærke, der siden 2001 har specialiseret sig i at producere sko, der er terrængående samt ideelle til vinterbrug. Dette hænger bl.a. sammen med, at Icebug benytter en avanceret grebsteknologi, hvilket sikrer, at du året rundt ikke skal bekymre dig om vejret, når du skal ud på din løbetur.