Når du vælger Spisebord, så er det et centralt valg i hvordan du ønsker din boligindretning skal være. Det ses ofte at spisebordet er med til at sætte mønstret for resten af boligens indretning, i og med at det i mange hjem er et centralt møbel der bruges hver eneste dag.

 

Netop hvor ofte spisebordet bliver taget i brug er også afgørende for hvilket materiale ens spisebord bør være fremstillet i, der er således 3 hensyn du skal tage stilling til – design/visuelt look samt materialevalg, og sidst men ikke mindst størrelsen af spisebordet. Disse 3 emner prøver vi her at tage stilling til, så du er bedst rustet til at vælge dit nye spisebord. Ved du allerede hvad du søger, så kan du med fordel kigge hos Bedre Nætter, om de har et spisebord der matcher dine behov.

 

Spisebordets størrelse

Typisk så vil et spisebord have en længde på mellem 160-240 centimeter, hvor bredden ligger på mellem  80-105 centimeter. Afhængigt af hvor meget plads du har, så skal du selvfølgelig vælge et spisebord der passer til det antal personer du mener er mest ideelt, 160 cm. er det man mindst vil anbefale til 6 personer, samtidig så har du dog også ofte mulighed for tillægsplader – disse giver typisk 50 cm. længere per plade, og kan oftest sættes på i begge ender og give plads til 4 ekstra personer ved bordet. Du kan læse mere om spisebordsstørrelser her.

 

Spisebordets Materiale

Materialerne der oftest bruges til at fremstille spiseborde er massivt træ, melamin/laminat, finer. genbrugstræ eller metal (og glas). Hvert enkelt materiale har sine egne fordele og ulemper, samt selvfølgelig bestemte måder hvor på det bliver lettest rengjort.

 

Spisebord i Massivt Træ

Træ har altid været en populær materialeform til spiseborde og de fleste andre møbler, det er særligt populært på grund af den lange levetid og levende udvikling. Ved “ægte” træ, så får du et unikt produkt, da ikke 2 møbler vil være ens på trods af de er lavet af de samme maskiner og samme materialer, det er fordi træ er et organisk materiale – som også former sig efter sine omgivelser og håndteringen af møblet over tid, det er en udvikling der giver særlige træk til møblet.

 

Vedligeholdelse:

Når du rengør et træbord så skal du være forsigtig og altid sørge for at undgå stærke rengøringsmidler der kan misfarve træets overflade.

 

Spisebord i Finér

Finer er en tynd overflade af en bestemt træsort, som lægges ovenpå eksempelvis en MDF kerne eller Spån kerne der udgør selve spisebordet. Fordelen ved finer er at prisen holdes nede på et lavt niveau, samtidig med at den behandlede træoverflade er mere resistent end massivt træ. Der er dog stadig tale om et levende materiale der udvikler sig over tid.

 

Vedligeholdelse:

Som med massivt træ skal man sørge for at bruge sparsomt med vand når man rengør bordet, samtidig med at stærke rengøringsmidler kan misfarve.

 

Spisebord i Genbrugstræ

Genbrugstræet der benyttes i nogle møbler har en eminent holdbarhed og er samtidig et lækkert materiale der kan give nogle helt unikke møbler. Træet bliver fremstillet ved at tage genbrugstræet og holde det sammen med bindestoffer.

 

Vedligeholdelse: 

Ved denne trætype kan du godt bruge en smule rengøringsmiddel, men skal som altid være opmærksom på ikke at bruge for meget.

 

Spisebord i Metal (Glas)

Møbler der er fremstillet i metal er meget holdbare, men kan være relativt let modtagelige mod skrammer og ridser. Med hensyn til det glas der benyttes er det ofte meget holdbart, med en hærdet overflade som gør at det ikke så let får ridser.

 

Spisebordets Design

Designet af et spisebord kan idag have mange forskellige inspirationskilder, det er yderst populært med et svenskinspireret træ spisebord der oftest er hvidmalede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*