Kategorier
Uncategorized

5 tips til indretning af en lille altan

En lille altan er intet problem. Pladsen er mere en mulighed for at udfolde sig kreativt frem for en begrænsning. Der er intet, der er værre for kreativiteten end frihed. Der skal være nogle rammer som et udgangspunkt. Men vi kan godt hjælpe dig lidt på vej, hvis du er fuldstændig på bar bund. Derfor giver vi dig 5 tips til, hvordan du kan gøre meget med meget lidt plads.

Giv liv til din altan, gør det lidt grønnere

En altan er allerede en lille solplads, hvor du kan trække vejret. Så hvorfor ikke udnytte det. Du kan begynde at dyrke planter, krydderurter og lignende i et hjemmelavet drivhus, eller du kan udnytte, at du har en væg til at hænge dem op: bare sæt et gitter op, og nu kan planterne bare hænge og tage imod solens stråler.

Få dig en siddeplads eller to til besøgende

Det kan være rigtig hyggeligt at invitere vennen eller veninden på en kop kaffe på altanen. Det kan derfor være en god ide at anskaffe sig et mindre bord og et par stole. Så kan I holde en lille salon ude i solen

Gør de mørke nætter lidt lysere

Når det bliver sommer, og aftenerne bliver lange, kan det være fedt at holde festen kørende i lidt længere tid. Det kan du ved at hænge et par lyskæder eller stille et par stearinlys ude. Det giver også en meget afslappende stemning at blive belyst af varmt lys.

Lav hjemmelavede løsninger

Hvis du er handy – eller kender én, der er, kan du lave nogle alternative løsninger. Du kan bygge en sofa ud af træpaller eller lave en bordplade, der hænger fast i gelænderet.

Få genstande med flere funktioner

Den bedste måde, du kan udnytte altaner i København til noget produktivt, er at fylde altanen ud med ting, som kan have forskellige funktioner. Det vil sige, at f.eks. dit bord også kan bruges som en ekstra stol; du kan smide en madras på gulvet, så du kan en ekstra soveplads, liggehjørne eller et uanet antal siddepladser. Der er rigtig mange muligheder, så det handler at få så meget ud af det så muligt.