Kategorier
Uncategorized

Derfor skal du hyre en murer til din ombygning

Når du har et projekt relateret til murerhåndværket i din bolig, kan det være en rigtig god ide at kontakte en professionel murer, der har de rette kompetencer til opgaven. Hvis du bor i Nordjylland, kan du benytte et firma såsom Thomas Nielsen & Søn til opgaven, der beskæftiger sig med murerarbejde i Nordjylland.

Hvilket murarbejde må du selv klare?

I princippet kan du kaste dig ud i at mure dit eget hus, da der ikke findes nogen lovgivning i forhold til, hvad man selv må gøre inden for murerarbejdet, som der f.eks. gør ved VVS-arbejde og el-arbejde. Så længe du overholder anvisninger og normer, er det fuldt ud lovligt at stå for opgaven selv, men hav dog kompleksiteten af håndværket for øje, hvis ikke du har forstand på erhvervet.

Hvordan gør man?

Som udgangspunkt skal du tilpasse mængden af mørtel og lægge stenene korrekt. Du kan benytte en murske til at sprede mørtel ud på de underliggende sten, hvorefter næste sten skal placeres i en vinkel på 25 grader mod den underliggende sten. Derefter skal stenen presses frem mod nabostenen samtidig med, at du trykker den ned. På denne måde bliver mørtlen fordelt under stenen og skubbet op i fugen mellem nabostenen. Det vigtigste er, at alle fuger er fyldt ud med den korrekte mængde mørtel og skubbet godt fast.

Kontakt en kompetent fagmand Hvis du ønsker opgaven gjort til perfektion, og du, på trods af, at det er fuldt ud lovligt at varetage opgaven selv, ønsker hjælp til opgaven af en professionel, skal du blot kontakte en murerforretning. Et godt tip er at forespørge flere steder, hvis du ønsker at finde din helt rette pris og håndværker til opgaven.