Kategorier
Håndværk

Det skal du være opmærksom på ved leje af lift

Har du aldrig selv før brugt en lift, kan der være flere ting, der er værd at vide i forbindelse med leje af lift.

En lift bruges til arbejdsopgaver, som hverken en stige eller et stillads kan klare. Det kan være alt fra mindre vedligeholdelsesarbejde til større byggeprojekter. En lift giver mulighed for at udføre et arbejde hurtigt og effektivt.

Dette skal du være opmærksom på ved brug af lift

Inden du giver dig i kast med at bruge eller leje en lift, bør du have en grundlæggende forståelse af, hvordan liften fungerer, hvordan den er indrettet samt hvordan sikkerhedsudstyret bruges korrekt. Derfor er det en god idé, at du bruger en del tid på forberedelserne, så du både kender liften, og så det bliver lettere for dig at komme i gang med arbejdet.

Brug aldrig liften alene! Når I er to med liften, er sikkerheden altid bedre, og det er muligt at holde øje med, at alt er, som det bør være. Desuden er det en god idé at holde liften ved lige efter brug, så den altid er i god stand, når du skal bruge den.

Sådan finder du den rette lift

Oftest kan det bedre betale sig at leje en lift end at købe den. Uanset hvad er der en række ting at tage hensyn til, når du enten skal købe eller leje en lift. Der findes nemlig forskellige typer af lifte, der kan noget forskelligt, og derfor bør du finde ud af, hvad formålet med brugen af liften er. Husk altid at prøvekøre liften nede fra jorden, inden du skal bruge den til din arbejdsopgave.

Liften skal altid være i lovlig stand, når du lejer en lift, hvilket du kan tjekke ved følgende:

  • Læsbare skilte og instruktioner
  • Virker bremserne
  • Virker betjeningsanordningerne
  • Virker nødstopsfunktionen
  • Skader på rækværk eller gitter
  • Står støtteben fast
  • Dækkenes tilstand