Kategorier
Uncategorized

Anlægsgartneren pynter byområderne

De smukke grønne områder der pryder provinser, storbyer og forstadsområder, dukker ikke op af sig selv – det er næppe en overraskelse for nogen. De flotte og velplejede græsplæner, og farverige blomster, samt de præcist anlagte og trimmede buske, er nemlig resultatet af dygtige anlægsgartnere, hvis uddannelse og ekspertise netop ligger i opførslen af sådanne grønne områder.

Anlægsgartnere har en 4-4,5 år lang uddannelse bag sig. Ergo kan man være sikker på, at anlægsgartneren ved præcist hvad de laver.

Anlægsgartnerens opgaver, fra beplantning til klimasikring

Anlægsgartneren er på mange måde en arkitekt til haven. Det er muligvis en relativt tynd sammenligning, men det er heller ikke helt ved siden af, for anlægsgartneren står netop for, at bygge grønne arealer efter en plan, med fliselægning, beplantning, hegnopførsel, udformning af terræn – og meget mere.

Anlægsgartneren står også for plejen af selv samme grønne områder. Træerne skal fældes eller beskæres, hække skal klippes til og de mange forskellige planter skal flyttes. Alt det og mere klarer anlægsgartneren på professionel vis.

De ansvarsområder, en anlægsgartner står med, spænder sig faktisk så bredt, at det også dækker emner inden for klimasikring. Her står anlægsgartneren bl.a. for at forebygge tørke og håndtere større mængder af regn.

Anlægsgartnere i det offentlige og det private

Nu om dage bliver det mere og mere normalt, at folk bruger anlægsgartnere til forskelligt slags arbejde. Udover større opgaver som parkanlæg, bliver anlægsgartnere også brugt mere og mere til de private haver, så folk kan få netop den drømmehave, de drømmer om at have uden for deres bolig.

Haveanlæg og –pasning er et større arbejde, så hvis man ikke har den påkrævede tid på hånden, kan det være en stor fordel at hyre en anlægsgartner. Anlægsgartnere har desuden også øje for detaljer, mange ikke selv ville kunne få øje på.