Kategorier
Uncategorized

Hvad er bejdsning?

Hvis man ønsker at forandre en metaloverflades udseende og/eller kvalitet, udsætter man det for en proces kaldet bejdsning. Ved bejdsning bruger man forskellige væsker til rensning af metaloverfladen, således at man enten gør overfladen mere attraktiv, eller bedre til belægning med andre metaller. Oftest er det oxider, som man ønsker at fjerne igennem bejdsningsprocessen. Det er blandt andet på denne måde, at man skaber rustfrit stål.

Når man bejdser metal gøres det på én af to måder: enten ved et bejdsebad eller ved spray. Den første er den hyppigst anvendte, hvor man sammensætter en bejdsevæske, eller en bejdse, som er tilpasset den specifikke opgave. Er objektet for stort til at blive dyppet i bejdsebadet sprayer man det i stedet for, hvor bejdsen bliver sprayet på metallet med et såkaldt ‘Airless anlæg’.

Bejdsning vedligeholder dine metalelementer

Hvis man har en metalsammensætning ønsker man naturligt, at denne også holder, og ikke løbende tager skade eller udvikler kosmetiske problemer. Det er i denne forbindelse, at bejdsning er helt og aldeles essentielt.

Når du svejser metal sammen bryder du teknisk det beskyttende overfladelag på metallet, hvilket dermed gør metallet modtageligt over for misfarvning og anløbninger. Derfor bør man altid bejdse metaloverfladen efter svejsning, så oxiderne kan fjernes, og det beskyttende lag igen kan dannes.

Få udført bejdsning af dygtige fagfolk

Med alt dette i baghovedet er der ingen tvivl om, at bejdsning er en vigtig proces for godt sammensatte og vedvarende metalelementer. Det er derfor også vigtigt, at man vælger fagfolk, som kan deres håndværk, så man er garanteret, at bejdsningen bliver udført ordentligt. Bl.a. har Industribejdsning Nord mange års erfaring inden for bejdsning af stål og aluminium, og sætter en lid i at levere bejdsningsarbejde af høj kvalitet.