Kategorier
Uncategorized

Hvad er en tandplejer?

Kan du heller ikke kende forskel på en tandlæge, en tandplejer og en klinikassistent, og hvad de hver især laver, er dette indlæg helt perfekt til dig. Der findes mange forskellige jobtitler indenfor tandlægebranchen, og er man ikke selv godt bekendt med branchen, kan det være svært at holde styr på. Med dette indlæg bliver du forhåbentligt en smule klogere.

Kort og godt om en tandplejer

En tandplejer laver forebyggende og sundhedsfremmende behandlinger, blandt andet ved at undersøge patientens tænder, tandkød og generelle mundhygiejne. Hvis du blot skal have foretaget dit årlige tandtjek, er der derfor god sandsynlighed for, at det er en tandplejer, der vil forestå det.

En tandplejer vil desuden også tjekke for og registrere huller i tænderne. I tilfælde af at der findes huller, udarbejder tandplejeren også en behandlingsplan for dig som patient, der skal sikre udbedring af skader og mindske, at huller og skader spreder sig og forværres.

Tandplejeres uddannelse

For at blive tandplejer tager man en 3-årig professionsbachelor. Her har man fag om både medicin, biologi, psykologi, samfundsfag og ikke mindst patientbehandling. Man lærer gennem både teori og praktikperioder, hvordan det er at arbejde som tandplejer, hvad end det er på private klinikker, i den kommunale tandpleje eller på en institution.