Kategorier
Håndværk

Hvilket trægulv skal man vælge?

Der er ufatteligt mange muligheder, når man skal vælge trægulv til ens hus, og fordi det netop er trægulv, man har valgt som gulvbelægning, betyder det også, at man har valgt et gulv, som vil holde i mange år. Derfor er det også vigtigt, at man vælger et trægulv, som man ikke bliver træt af at se på. Valgene står ofte mellem mørkt eller lyst trægulv? Hårdt eller blødt trægulv? Og mange flere valgmuligheder som træsort, sorteringer og overfladebehandling, man skal overveje.

Kend dit behov og dine ønsker til trægulvet
En af de ting, der gør trægulv helt unikt, er de mange farver og variationer, som gulvet har fra naturens side. Det giver fantastisk mange muligheder for at forarbejde trægulv på flere forskellige måder og få flere forskellige udtryk frem alt efter hvilket gulv, man vælger.  Derfor er det også en god idé at overveje inden, hvilke ønsker og behov, man har til sit trægulv.

Plankegulv, skibsplankegulv, parketgulv eller stavparketgulv?

De mest populære trægulve er de fire ovennævnte typer. Det er også vigtigt at gøre sig tanker om, hvor gulvet skal ligge henne. Er det i stuen, køkkenet eller soveværelset? Man bør overveje, hvad gulvet skal kunne holde til af slid og brug. Derudover overveje udseendet af gulvet, da det varierer meget alt efter gulvtype. Sidst er det altid en god idé at søge rådgivning hos en gulvmand, der kan vejlede om hvilket trægulv, der passer til ens behov.