Kategorier
Uncategorized

Hvornår blomstrer Rhododendronen?

Hvad er en rhododendron?

Der findes mange sorter af denne fine busk, og mange forskellige størrelser kommer busken også i. Oftest blomstrer den henad i maj-juni og nogle sorter blomstrer faktisk en ekstra gang i september. Det er i de måneder, at pasningen og plejningen af busken betaler sig tilbage, for den står så stor og mægtig med sine enten rose, lilla eller hvide blomster og bare udstråler skønhed.

Vanding og gødning af rhododendron

En rhododendron er meget afhængig af at få tilført væske og næring, fordi den har korte rødder, hvilket også betyder, at den har et mindre område at opsamle de næringsstoffer den skal bruge fra. Derfor skal man være rigtig god til at vande og gøde sin rhododendron. Jorden omkring buske må ALDRIG tørre ud. Men den må heller ikke svømme i vand. Blade eller barkflis omkring busken kan være med til at forhindre busken i at tørre ud. Derudover er det bedst at vande sin rhododendron med regnvand og ikke postevand, fordi postevand indeholder kalk. En idé er derfor at få en regnvandsbeholder opsat i sin have. Andre planter er også glade for at blive vandet med regnvand nemlig.

Hvis du gerne vil gøde din busk, skal du bruge en gødning, der er specielt sammensat til rododendron. Du skal cirka gøde en gang om måneden fra april til juni.

Beskæring og vinterdækning af rhododendron

Der er to typer af beskæring, som du kan foretage. Du kan lave en let beskæring, som du bare kan gøre efter afblomstringen. Denne beskæring foretager du bare for at vedligeholde din busk, eller hvis du gerne vil forsøge at skabe et mere ensartet udtryk. En kraftig beskæring kan du også foretage. Den skal du foretage i senest april, så den kan bruge hele vækstsæson til at sætte nye skud, inden det bliver vinter igen. Når det bliver vinter, er de fleste rhododendron hårdføre, så du behøver faktisk ikke lave vinterdækning. Men lidt ekstra omsorg skader aldrig.