Kategorier
Uncategorized

Klostre i Danmark

I Danmark findes der i dag stadigvæk klostre, og en del af klostrene af faktisk velbesøgt af mange forskellige mennesker. I dag bruges klostre nemlig til meget andet end hvad de historisk er blevet brugt til. Læs med her og find ud af, hvad et kloster egentlig er, og hvad du kan lave, hvis du har lyst til at besøge et af Danmarks tilbageværende klostre.

Hvad er et kloster?

Oprindeligt er et kloster en bygning eller tilhørssted, som bruges af et religiøst fællesskab, der lever der på klosteret adskilt fra samfundet. Det har historisk set været munke og nonner, der har boet i klostre, og her har du levet efter særlige og meget strenge religiøse regler.

Et kloster er oprindeligt en bygning for et religiøst fællesskab, som lever adskilt fra samfundet. Det er historisk set munke og nonner, der har boet i klostre rundt omkring, hvor de har levet efter særligt strenge regler og bestemmelser. Der findes ikke kun kristne klostre og munke, men klostre inden for mange forskellige religioner verden over. I Danmark blev klostrene afskaffet, da reformationen havde sit indtog i Danmark, men med religionsfriheden, som blev indført med grundloven, blev det igen tilladt og klostre spirerede lige så stille frem rundt omkring i Danmark.

Hvad bruges et kloster til i dag?

I dag er der stadig klostre rundt omkring i Danmark. Nogle klostre bruges i helt klassisk forstand, hvor mænd og kvinder lever efter strenge religiøse regler, men antallet er drastisk faldende. I dag bruges klostre nemlig til meget andet, og der findes mange klostre, som du kan besøge, der byder på gode oplevelser og forskellige arrangementer uden de strenge religiøse regler.

På danske klostre i dag kan du eksempelvis opleve:

  • Kunstudstillinger
  • Bryllupper
  • Julemarkeder
  • Museer
  • Koncerter

De danske klostre anses af mange som kulturskatte, og det er også et fantastisk sted, som du kan besøge alene eller med din familie for at få noget historie og kultur. Du kan fx tage din familie med til kunstudstilling i Nordjylland på Børglum Kloster. Her er noget for enhver, så ingen i din familie vil komme til at kede sig.