Ved du godt hvad hemmeligheden bag springmadrasser egentlig er? Faktisk så er springmadrasser forældede i mere end en sammenhæng, men hvordan kan det så være de stadig bliver solgt i hobetal? Ja, grunden til dette er ganske enkel – penge! Springmadras 70×200 koster ganske enkelt intet at producere!

Når du går ind i en butik og køber en springmadras, så vil du betale en pris som måske ikke fremkommer specielt voldsom, men her skal man ikke lade sig narre – i virkeligheden så købes denne madras hos producenten for INGENTING. Springmadrasser er ganske enkelt så beskidt billige at producere at det er i butikkernes interesse at blive ved med at sælge dem, da de laver kassen på dem.

Men hvad kan man så vælge som alternativ til en springmadras?

Memory foam madrasser er et oplagt alternativ til den gammeldags springmadras. Memory foam madrasser kan også fåes i størrelser som springmadrassen, dermed sagt at hvor du nu har ledt efter en springmadras 70×200 så kan du få samme størrelse i Memory foam som er væsentligt bedre kvalitet.

Hvad er ulemperne ved springmadrasser? 

En springmadras mister i løbet af sit første år hele 16% af dens støtte, den fordele ikke vægten af din krop fornuftigt udover dens areal og du er derfor med til at belaste den mere end hvad den reelt kan holde til – dette gør altså at din madras er destruktiv når du vælger en springmadras, den ligger pres på sig selv og bryder under dette.

Springmadrasser kan desuden også fåes i specialmål, hvilket du kan læse om her.