Kategorier
Uncategorized

Gør noget ved smerterne – besøg en kiropraktor

Hvis du går og døjer med smerter i ryggen, nakken eller døjer med at låste led, kan behandling med kiropraktik være løsningen.  

Sådan hjælper kiropraktik 

En kiropraktor kan hjælpe med smerter i ryggen, nakken, hovedpine, gigtsmerter og meget andet. Kiropraktoren kan give behandlinger, som fremmer den naturlige bevægelighed og smidighed i kroppen. Kiropraktik er en behandlingsform, hvor behandleren manipulerer rygsøjlen til at frigøre spændinger, og hjælper kroppen til selv at kunne oprette normal funktion i muskler og led. Årsagerne til smerterne kan være mange, så hos Kiropraktorhuset Hillerød hjælper vi dig med at finde årsagen og ligeledes vejleder vi dig i, hvordan du undgår at forværre skaden.  

En kiropraktor adskiller sig fra fysioterapi ved at frigøre fastlåste led og ved at ”knække” leddene. Især ved akutte smerter i lænden, ryggen eller nakken kan kiropraktoren være behjælpelig.  

Sådan foregår behandlingen 

En typisk kiropraktik behandling vil altid starte med en konsultation, hvor det bliver lagt fast hvor smerterne findes og hvordan, de er opstået. Herefter vil der blive lavet en individuel plan til behandlingen af dine smerter. Træning vil typisk også være en del af planen. Øvelser og træning vil blive tilrettelagt specifikt til at behandle dine smerter. Herefter vil kiropraktoren fokusere på at forebygge tilbagevendelse af smerterne.  

Kiropraktor eller fysioterapeut 

Mange oplever tvivl, når de skal vælge mellem en fysioterapeut eller en kiropraktor. Forskellene kan være svære at spotte, og mange arbejdsområder overlapper sågar også, men der er alligevel nogle forskelle i fokus og metoder. En fysioterapeut vil typisk have fokus på genoptræning og forebyggelse, mens en kiropraktor vil have fokus på undersøgelse og behandling, men begge former for behandling overlapper hinanden på mange områder.  En kiropraktor er uddannet i at diagnosticere, hvad der er galt og derefter lave et behandlingsforløb, der egner til den individuelle person.