Kategorier
Uncategorized

Når der slammen hober sig op, hvem skal da suge?

Det giver jo sig selv, når det skæres ud i pap som i denne overskrift, men data viser at danskere bliver dårligere og dårligere til at få tømt deres septiktanke, sivebrønde og samletanke.

Læs videre her og find ud af, hvor tit man bør få service på sit kloaksystem og hvad konsekvenserne af at udskyde det for længe er.

Hvorfor udsætter man service af sin kloak?

Der har over de seneste 50 år været en udvikling på tværs af hele landet på at få kloaker, afløb, brønde og tanke reguleret strengere. Dette er for at begrænse udslippet af de stoffer der findes vi vores kloaksystemer i naturen.

Dette har resulteret i at der ikke er etableret nogen lovlige sivebrønde siden 1981 og at septiktanke siden 1983 er blevet kraftigt reguleret. Hos kloakejere af brønde, tanke og afløb der er blevet etableret før dette, er der en stor risiko for at disse kloaker med mere ville være ulovlige, var de etableret i dag.

Får man service af disse og finder ud af at væsentlige dele af kloaksystemet skal udskiftes, bliver det hurtigt meget dyrt, da store dele nu skal opdateres til at overholde den gældende lovgivning.

Så hvor lovgivning skulle sørge for bedre kontrol af spildevand og kloakafløb er resultatet nærmest det modsatte, da flere nu undgår service af kloak.

Konsekvensen ved at udskyde service af kloak

Men hvorfor er det overhovedet et problem at man ikke for lavet rettidigt service af sin kloak?

Som med så mange andre servicetjeks, kan det have endnu større konsekvenser, hvis man ikke bruger den tid det kræver at få lavet et tjek deraf. Først og fremmest kan dine regning til slamsugning eksplodere, hvis du ikke får rettidigt tjek af dit kloaksystem.

Derudover kan der være brugt giftstoffer i etableringen af din kloak, som med tide vil nedbrydes og udskille disse giftstoffer på uhensigtsmæssig vis.

Har du en kloak, så sørg for at få lavet service af den rettidigt uanset hvad de lovlige konsekvenser må være af det, da konsekvenserne ved de modsatte, kan ende ud med at være meget højere.