Kategorier
Uncategorized

Hvad er en ortopædisk skomager?

At arbejde som ortopædisk skomager

Det kræver vaskeægte præcision og sikre hænder, at være ortopædisk skomager. Men mere end dette, kræver det også god kommunikation og en forståelse for dem, der har brug for din hjælp. Men hvad laver en ortopædisk skomager? Jo, en skomager fremstiller selvfølgelig fodtøj, men en ortopædisk skomager er specialiseret i at fremstille helt unikke fodtøj, der hjælper med at lindre fodlidelser hos personer, der har brug for det. Det kan skyldes et handicap eller andre skavanker, der gør, at det ene ben f.eks. er længere end det andet, og derfor kræver denne person sko, der ikke er lige høje. En ortopædisk skomager finder lige præcis ud af, hvilken løsning der passer kunden bedst, for at hjælpe dem med at opretholde en sund gang og krop.

Hvordan foregår arbejdet?

Arbejdet som ortopædisk skomager kræver præcis og nøje kontakt med kunden igennem hele processen. Når en kunde skal have fremstillet sit unikke fodtøj hos en ortopædisk skomager, starter skomageren med at foretage mål eller en gipsafstøbning af fødderne, så de kan finde ud af, hvilke træk fodtøjet bør have, for at hjælpe kunden så vidt som muligt. Dernæst formes en læst af enten træ eller kunststof, som skoen bygges op på. Undervejs i processen, hvor arbejdet inddeles mellem nådlere og skomagersvende, tilpasses produktet kunden og afprøves flere gange, inden det er helt færdigt. Sådan sikrer den ortopædiske skomager, at fodtøjet er helt unikt og eksakt i forhold til kundens behov, så de kan gå en sundere gang.

Hvordan bliver du ortopædisk skomager I dag er der ikke længere nogen uddannelse for ortopædiske skomagere. Denne gamle kunst, som er et af ældste håndværk, har igennem mange år hjulpet med at producere essentielt fodtøj til mennesker. For at blive oplært i kunsten, kræver det at du selv opsøger en skomagermester, der kan lære dig dette. Det unikke arbejde skaber i dag kvalitetsrige produkter, der sælges til meget dyre priser. Ved at oplæres i ortopædisk skomageri kan traditionen føres videre, og i dag sættes der også endnu mere pris på de smukke håndlavede produkter, da masseproduktion af både fodtøj og alt andet mellem himmel og jord, har gjort håndlavede produkter mere unikke og ærbare. Det er ikke blot en kunst og et smukt håndarbejde, men det er også et humanistisk arbejde der kræver forståelser for sine kunder. At have en fornemmelse af, at du virkelig gerne vil hjælpe dem, der har brug for det, og gøre en forskel i deres liv, er netop det, der gør ortopædisk skomageri et smukt håndarbejde. Det er netop det, en ortopædisk skomager er: først og fremmet en hjælper, dernæst en kunstner.