Kategorier
Uncategorized

Hvad er en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse?

Uddannelse er ofte en af de ting, der for unge voksne med særlige behov, kan virke særligt afskrækkende eller overvældende. Det hænger desværre ofte sammen med, at disse unge i løbet af folkeskolen har haft en dårlig oplevelse i de normale skolesystemer, hvor kompetencerne ikke var stærke nok til at vejlede og styrke dem. STU er i stedet en ungdomsuddannelse udviklet specifikt med øje for unge, der har indlæringsvanskeligheder i den ene eller andre grad. Ambitionen er, at disse unge gennem en særlig tilrettelagt ungdomsuddannelse, får muligheden for at opnå personlige, sociale og faglige kompetencer, der kan klæde dem på til fremtiden. 

Bliv fri for eksamen og få i stedet et kompetencebevis

På STU benytter man sig ikke af traditionelle eksamener. Den traditionelle eksamensform er ikke skabt til unge mennesker, der enten har ADHD, autisme, angst eller lignende, og derfor benytter STU et andet system. Systemet hedder OCN og står for Open College Network, der sikrer, at du som elev får et troværdigt papir, der giver et overblik over den læring og de kompetencer, du har tilegnet dig. Denne metode giver en unik mulighed for også at dokumenteret den ”uformelle læring” som fx sociale færdigheder, der fortæller en historie om den personlige og sociale udvikling, du har gennemgået.

Et bredt og alsidigt tilbud i smukke, naturlige omgivelser

STU er et bredt og alsidigt uddannelsestilbud, der også inkluderer muligheden for at bo på skolen, tage kørekort og dyrke fritidsinteresser. Det er igennem disse tilbud, at skolen hjælper dig til at udvikle nye personlige og sociale fagligheder, så du kan blive klogere på dig selv og dine medmennesker. Du kan bl.a. vælge en STU-institution i naturlige omgivelser, hvor der er studielinjer inden for landbrug, heste og køkken, så du kan få en bred og bæredygtig uddannelse.