Kategorier
Uncategorized

Hvad er en traverskran?

En traverskran er egentlig en betegnelse for alle kraner, der som minimum har to langsgående baner og mindst én bjælke på tværs. Det er også derfor at betegnelsen oftest bruges om værksteds- og halkraner, da de netop opfylder disse kriterier. Traverskraner kan monteres i tagkonstruktionen, men kan f.eks. også monteres på fritstående søjler. Kranen benyttes til at flytte tunge emner rundt i hallen eller på værkstedet, som gør arbejdet meget mere fleksibelt, behageligt og produktivt. Der findes forskellige slags traverskraner, som alle har sine fordele og ulemper – det er bare med at vælge den, der passer jeres behov bedst.

De forskellige traverskraner

Traverskraner adskiller sig på to fundamentelle punkter: om det er en over- eller underkørende traverskran, eller om det er er en 1-skinne eller 2-skinne traverskran. Traverskraner med 1-skinne kan både fås som over- eller underkørende, hvorimod en 2-skinnet traverskran kun fås som overkørende. Forskellene kan beskrives således:

  • 1-skinne og overkørende: Her kører en boggier ovenpå kranbanen. På traversen er selve løbekatten underkørende. Normalt kan sådan en traverskran løfte op til 10 tons og have en max spændvidde på 36 m.
  • 1-skinne og underkørende: Både boggier og løbekatten er underkørende på denne model. Denne type benyttes ofte i forbindelse med bygnings tagkonstruktion. Den løfter max 8 ton og har max en spændvidde på ca. 25 m.
  • 2-skinne traverskran: Denne type er kun overkørende og anvendes typisk, når der er nødvendighed til en større løftekapacitet. En 2-skinnet traverskran kan laveres med helt op til 160 tons løftekapacitet.

Valget af traverskran afhænger altså af jeres behov ift. jeres projekt.

SKS Kraner leverer de bedste løsninger i Sjælland

Hos SKS Kraner er vi eksperter på kraner. Vi har et bredt udvalg af traverskraner, der passer til forskellige behov: alt fra 1-skinnet til 2-skinnet traverskraner og både over- og underkørende. Vi hjælper altid vores kunde med at finde den rette løsning, der er den mest optimale og funktionelle ift. jeres behov. Vi sætter vægt på respekt, åbenhed og ærlighed med vores kunder og medarbejdere, og vi er altid klar på at dele vores viden, når vi kan. Vi tager initiativ og ansvar for at finde en kvalitetssikret løsning, og vi arbejder kontinuerligt på at finde de mest bæredygtige løsninger inden for vores felt. Sådan skaber vi værdi hos SKS Kraner!