Kategorier
Uncategorized

Hvad laver en tømrer?

Tømrerfagets tradition

Tømrerfaget er et af de allerældste håndværk i Danmark, og også i dag giver en tømreruddannelse mange muligheder for at kunne bruge sine hænder. Tømrer er en beskyttet titel, og uddannelsen varer 4,5 år med vekslen mellem skole og praktik. Det vil også sige, at man har brug for en læreplads, man kan tage i praktik hos, for at man kan gennemføre uddannelsen. For at blive optaget på tømreruddannelsen kræver det blot, at man har folkeskolens afgangseksamen, og resten lærer du på herefter tømreruddannelsen. Det gælder både viden om matematik, materialeforståelse, tegning og konstruktion.

En tømrers opgaver

Det gamle tømrerfag favner en lang række af opgaver, og selvom mange tømrere ender med at specialisere sig i primært at udføre bestemte opgaver, er de fleste tømrere alligevel i stand til at lave alle facetter af de opgaver, tømrerfaget indebærer. Dette felt er bredere, end folk ofte tror, og opgaverne dækker blandt andet følgende:

  • Tagarbejde – nyt eller renovering af gammelt tag
  • Efterisolering
  • Nybyg og tilbygninger
  • Generel renovering
  • Montering eller udskiftning af døre og vinduer
  • Opsætning af køkken
  • Montering af trapper og paneler

Lokal tømrer i Aalborg-egnen

PB Byg & Montage er en kvalitetsbevidst og alsidig tømrer nær Aalborg, der med glæde udfører alle typer af opgaver inden for tømrerfaget. Tømrerfirmaet, der har eksisteret siden 2012, tager gerne imod mange forskellige typer af opgaver af forskellige størrelser. Har du brug for hjælp til et større nybyggeri, lejer virksomheden ekstra tømrer ind, så der ses en stor fleksibilitet med hensyn til mandskab og opgaver. PB Byg & Montage er både medlem af Dansk Byggeri, der giver garanti for godt håndværk og benytter blandt andet CBI Danmark som leverandør af deres bæredygtige isoleringsmaterialer.