Kategorier
Uncategorized

Hvor kommer titlen ”bedemand” fra?

Hvorfor bliver man bedemand?

De fleste tænker nok, at det må være hårdt at arbejde som bedemand, hvor man dagligt beskæftiger sig med død og mennesker i sorg, så hvorfor vælger nogle mennesker alligevel dette som deres primære beskæftigelse? Denne artikel vil gøre dig klogere på netop dette og på, hvilke givende aspekter det kan have at arbejde som bedemand.

Et arbejde med liv og død

Som bedemand konfronteres man dagligt med store spørgsmål om liv og død, og man møder pårørende i nogle af det allersværeste peioder i livet, når der skal tages afsked til en kær. Hvor hårdt det end lyder, kan det for nogle også være enormt meningsfuldt at kunne hjælpe andre i denne svære tid. Dette tætte arbejde med døden kan dog også give en større respekt for livet generelt, og ens arbejde som bedemand kan i sig selv fungere som en slags hyldest til det liv, vi lever.

Hvorfor hedder det en bedemand?

Oprindeligt lød titlen faktisk som ”bydemand”, og det er først senere hen, at dette er blevet til bedemand, som vi bruger i dag. Bydemandens opgave var at indbyde til bryllup, barnedåb og begravelse, dog var dette en ulønnet titel. Med tiden er bedemandsfaget opstået, hvor der nu også bliver taget sig af alt det praktiske i forbindelse med en begravelse.