Kategorier
Uncategorized

Hvordan er reglerne for vognmandsarbejde

Hvor meget arbejder en vognmand

En vognmands arbejdsskema kan variere meget og se meget forskelligt ud. Det afhænger i høj grad af, hvilket firma du er ansat hos, og hvor stor efterspørgslen er på dit område. Helt generelt kan det dog siges, at du som vognmand har et højt antal timer i vagtplanen. Der er som udgangspunkt stort behov for fragt i både ind- og udland.

Hvad laver en vognmand?

En vognmand fragter ting fra a til b. De opbevarede produkter i lastbilen kan dermed variere, og det samme gør destinationerne. Du skal som vognmand være indstillet på at tilbringe rigtig mange timer bag rattet. Nogen føler en frihed, når de kører lange strækninger. Hvis du er en af dem, vil et job som vognmand højest sandsynligt være lige noget for dig.

Pas godt på dig selv i jobbet

Som vognmand tilbringer du naturligt nok mange timer i siddende position. Det kan være hårdt for kroppen at være så inaktiv, og det kan være udmattende at køre ud af lige landeveje. Det er derfor også lovpligtigt, at du tager pauser undervejs. Som tommelfingerregel skal du strække ben hver femte time, og du må ikke køre over 12 timer uden søvn.