Kategorier
Uncategorized

Hvordan vælger man den rigtige beton?

Beton er ikke bare beton

Står du overfor et større byggeri, hvor der skal støbes fundament, eller hvor der skal bruges bestemte elementer, så vil du formentligt skulle bruge beton. Selvom beton er ét af de mest anvendte byggematerialer, er beton dog ikke bare beton. Der findes nemlig forskellige typer og sammensætninger, alt efter hvad du skal bruge betonen til. Nogle gange bruges beton i flydende form til at støbe ting med, andre gange som enheder i form af betonelementer.

Når du vælger beton, er der derfor flere ting, du skal tage stilling til, hvis du vil være sikker på at få den rigtige beton til den rigtige pris. Du bør blandt andet overveje trykstyrkeklassen på betonen, betonelementernes miljøklasse, den maksimale stenstørrelse mm. Alle disse overvejelser gør, at du får netop den type beton, der egner sig bedst til dit byggeprojekt.

Hvilke byggerier skal man bruge beton til?

Uanset hvad du skal bygge, kan du næsten ikke komme uden om at skulle bruge beton. Først og fremmest så bruges beton til fundamenter, men også til en lang række andre formål. Vi kender alle sammen til de store boligblokke af beton og til store fodboldstadioner, der primært består af beton. Dog er beton et meget udbredt materiale til byggeri, og det bruges faktisk også til finere arkitekturbyggerier, lige såvel som til betonelementer ved store industrihaller.

Hvad er beton egentligt?

Beton er et materiale bestående af sten, sand, vand og cement.

I det store og hele består beton egentligt af forholdsvist let tilgængelige naturmaterialer, hvilket nok også er én af grundene til, hvorfor det er så udbredt et byggemateriale. Cement består også primært af sand og grus, så faktisk kan man sige, at beton blot er en blanding af forskellige størrelser sten og vand.