Kategorier
Uncategorized

Hvordan virker en parabol?

Vi kender dem alle. Paraboler har, særligt før i tiden, været klistret på huse og lejligheder overalt i verden, men hvordan er det egentlig helt præcis disse ufolignende objekter virker, og kommunikerer de virkelig med rummet?

Hvad er en parabol, og hvordan virker den?

En parabol er en antenne, der er designet til at skulle kunne broadcaste en bestemt kilde og er en bestanddel af satellit-TV-udbydere såsom Dish Network.

En standard parabol består af en skålformet overflade samt en central feed horn. En controller den gennem horn, hvor parabol nettet satellit fokuserer på signalet i en smal stråle. Denne smalle stråle er genereret som fadet afspejler energi fra den feed horn. Skålen Network satellit-parabol på den modtagende ende kan kun modtage oplysninger, men ikke overføre oplysninger. Den modtagende parabol virker i den modsatte ven af senderen.

Når en lysstråle rammer den buede parabol, afspejler parabelfiguren dadiosignal indad på et bestemt punkt. Den buede parabol fokuserer indgående radiobølger over det feed horn.

Det feed horn passerer derefter signal til det modtagende udstyr. Ideelt vil der ikke være forhindringer såsom træer til at forstyrre signalet fra satellit til parabol nettet satellit-parabol, hvilket giver et meget tydeligt signal.

Hvilke typer af paraboler findes der?

Den motordrevne parabol: Der findes flere typer af motordrevne paraboler, og de tre mest hyppige er ASALS, 36v positioner og DISEqC. De fleste modtagere understøtter i dag alle tre typer, og fællesnævneren er for alle tre, at de kan rotere og derved opfange signaler fra flere forskellige satellitter på himlen.

Multi-satellit: Denne type satellit kan også opfange signaler fra flere satellitter, dog uden at bevæge sig.Parabolen modtager signalet fra satellitten i en fokuslinje i stedet for et fokuspunkt – herved får den en større modtage-flade.

VSAT: Denne type parabol er en tovejs antenne, der er meget almindelig på markedet. Denne parabol muliggør også, at du kan få internet via parabolen, hvilket er meget benyttet i områder, hvor der ikke umiddelbart er mulighed for ADSL eller en kabeladgang. 

Hvem forhandler paraboler?

Selvom parabolen er et tidslevn for nogen, er den stadig meget aktuel for andre i dag. Parabolen kan bl.a. handles hos OBM Elektronik bl.a.