Kategorier
Uncategorized

Hvornår skal man kontakte en hjemmepleje?

Det kan være svært at skulle bede om hjælp udefra. Det er der dog overhovedet ingen skam i. Hvis du vurderer, at der er et behov for hjælp, bør du derimod ikke tøve med at række ud til det lokale plejehjem. Her er der hjælp at hente. Hjemmehjælp og plejehjem er nemlig sat i verden for netop dem, der har brug for en ekstra hånd for at komme igennem dagen på bedst mulige vis. Hvad enten det er grundet handicap, sygdom eller manglende færdigheder, er der mulighed for både varig og midlertidig hjælp til forskellige ting i hverdagen.

Forskellige former for hjælp fra hjemmeplejen

Både praktiske og personlige udfordringer kan afhjælpes af hjemmepleje. Herunder er samlet et par eksempler på forskellige typer af hjælp:

  • Praktisk hjemmehjælp, f.eks. rengøring og indkøb.
  • Personlig pleje. Herunder hører f.eks. hjælp til at komme i seng og at blive vasket.
  • Tilkøbsydelser såsom gåture, hygge og ekstra rengøring.

De forskellige ydelser kan på hver deres måde være med til at sikre din egen eller dine kæres trygge hverdag. Nogle gange er det den slags hjælp, der skal til, for at skabe den ekstra livskvalitet, der gør både pårørende og den enkelte borger gladere.

Hjemmepleje giver tryghed

Hjemmeplejen kan komme i stand på forskellige måder, nogen bliver visiteret og bevilget hjælpen fra kommunen, hvor andre rækker ud på egen hånd. Lige gyldig hvilken situation du selv eller dine kære står i, er hjemmehjælpernes fornemmeste opgave at sørge for, at alle parter føler sig trygge hele vejen igennem. Hvad enten der er tale om bevilget hjælp til indkøb eller ekstra tilkøbt rengøring, skal den enkelte borger mødes med nærvær og opleve, at dagligdagens opgaver trygt kan overlades til hjemmehjælpere eller -plejere. Tøv derfor ikke med at række ud, hvis der er behov for hjælp.