Kategorier
Uncategorized

Sådan fikser du en tilstoppet kloak

De fleste har prøvet at stå med en tilstoppet kloak. Det kan være en ret ubehagelig oplevelse, og det er noget man normalt gerne vil undgå for enhver pris. Skulle det alligevel ske, at du kommer ud for det, er der nogle ting, du kan gøre, før du ringer til kloakmesteren. Her kan du få nogle gode råd til, hvordan du selv kan forsøge at afhjælpe en tilstoppet kloak, hvis uheldet er ude.

Gode råde til at lave en stoppet kloak

Der er flere ting, du kan prøve at gøre, inden du ringer efter professionel hjælp, hvis din kloak er helt tilstoppet. Det kan både være på badeværelset, i din køkkenvask eller i afløbet i brusekabinen. Her får du nogle tips og tricks til dette. Du kan for eksempel gøre følgende:

  • Svupperen er din bedste ven, hvis det er toilettet, den er gal med. Med et par svup med den i toilettet, burde papiret løsne sig, så du igen kan skylle ud.
  • I køkkenvasken eller badeværelsesvasken kan du i stedet forsøge at løsne skidtet ved at hælde kogende vand og opvaskemiddel ned i afløbet.
  • I bruserens afløb bør du skrue risten af og rense filteret for hår og shampoorester. Det burde gøre det effektivt igen.

Hvis ingen af disse tricks virker, bør du ty til en professionel kloakmester, der kan løse problemet.

Vedligehold kloakken

For at undgå en tilstoppet kloak, kan du med fordel være opmærksom på, hvad du skyller ud i dine afløb indenfor. Undgå blandt andet at smide vatrondeller, vatpinde og lignende i afløbene. Derudover kan du forebygge tilstoppede afløb i husets vaske ved ugentligt at hælde kogende vand og eventuelt opvaskemiddel i dem. Det burde holde dem fra at blive stoppede.