Kategorier
Uncategorized

Stabil terrasse med sand & grus

Sådan får du en stabil terrasse med sand og grus

Skal du anlægge en ny terrasse, er det rigtig vigtigt, at du får lagt et godt og stabilt underlag – her kan du bruge sand og grus så fliserne ikke kommer til at ligge ujævnt. På den måde forlænger du flisernes holdbarhed, da du sikrer, at de vil komme til at ligge pænt og stabilt i mange år fremadrettet.

Men at skabe det rette underlag inden flisebelægning er et hårdt arbejde, og i nogle tilfælde vil det fylde mere end selve belægningen. Det er ikke et let stykke arbejde, men det er det vigtigste step i processen, da det hårde arbejde med flisebelægningen hurtigt vil være spildt, hvis ikke underlaget er godt nok.

Sand og grus giver et stabilt underlag

En kombination af sand og grus kan fungere som stabilgrus, og det er en vigtig del af underlaget, når du skal lægge terrasse eller indkørsel. Hvis det går får hurtigt, og du ikke får gjort det ordenligt, vil underlaget hurtigt synke sammen på de svageste steder, og så vil du få en ujævn belægning.

Inden du lægger den nye belægningen, skal du huske at fjerne det øverste muldlag, og så skal du erstatte det med et lag med sand og grus. Det vil stabilisere underlaget. Hvor meget sand og grus, der er behov for, afhænger af, hvilken belægning du skal have. Jo mere vægt din belægning skal kunne bære, jo tykkere skal laget af sand og rus også være. Ved en fliseterrasse er 10-15 cm ofte nok, imens der skal være 20-30 cm i en indkørsel, da fliserne her belastes i langt større omfang.

Det kan altså ikke nævnes nok, hvor vigtigt det er, at du har et underlag af sand og grus til din terrasse, så den kan stå flot i mange år frem.