Kategorier
Uncategorized

Undgå disse fejl, når du køber brugt bil

Skal du købe en brugt bil?

Det kan godt være en dyr fornøjelse at købe en splinterny bil, og derfor er der mange, som undersøger mulighederne blandt brugte biler. At købe en brugt bil kan være en fremragende investering, eftersom der findes brugte biler, som er næsten ligesom fra ny – bare til en langt lavere pris.

5 gode råd til dig, der skal købe en brugt bil

Når man køber brugte biler, er der dog en række ting, man bør være opmærksom på for at undgå en dårlig handel.

 1. Læs brugeranmeldelser
  Under din research er det en god idé at se, hvad andre brugere synes om samme model, som du overvejer at købe. Dermed er du sikker på at få information om bilen fra bilister, som har konkret erfaring med at køre den.
 2. Undersøg bilens historik og servicebog
  Find ud af om bilens serviceeftersyn er overholdt efter bilfabrikantens vejledning.
 3. Gennemgå kabinen og tjek udvendig
  Tjek bilen for rust i undervognen, og undersøg om den før har fået en undervognsbehandling med rustbeskyttelse. Tjek også kabinen indvendigt: lyser alle lamperne i instrumentbrættet og kan vinduerne rulles op og ned?
 4. Tjek for gæld i bilen

For en sikkerhedsskyld bør du undersøge, om der er gæld i bilen fra den tidligere ejer. Det kan du gøre via tinglysning.dk. Hvis der er gæld i bilen, kan du risikere at du hænger på gælden, hvis den tidligere ejer ikke kan indfri den.

 • Anmod om en prøvekøretur
  Ligesom når man køber biler fra ny, så kan man også med fordel anmode om en prøvekøretur i den brugte bil. På den måde vil du hurtigt opdage, hvis noget er, som det ikke skal være. Derudover får du en føling med bilen og kan bedre vurdere, om den er noget for dig.