Kategorier
Uncategorized

Hvordan foregår en tandrensning hos en tandlæge?

Hvorfor er en tandrensning vigtig?

Når man får sit regelmæssige tandeftersyn hos tandlægen, afsluttes der normalt med en tandrensning. Tandrensningen forebygger tandkødsbetændelse og caries, eftersom der fjernes bakteriefyldte belægninger på tænderne samt tandsten. Hvis tandstenene får lov at bygge sig op, danner disse ny grobund for bakterier og større risiko for tandkødsbetændelse og paradentose.  Tandsten kan man ikke fjerne selv, og derfor er et besøg hos en professionel tandlæge vigtig.

Hvordan foregår tandrensning hos tandlægen?

Ved en tandrensning fjerner man bløde belægninger såsom plak og hårde belægninger såsom tandsten. Derudover foretages der også en finpudsning for at fjerne eventuelle misfarvninger på tænderne. Under tandrensningen bruger tandlægen et ultralydsapparat, som svinger mange tusinde gange frem og tilbage pr. sekund. Dette kan godt give nogle høje pivetoner, og derfor kan oplevelsen virke voldsom – det er dog den mest skånsomme måde at rense tænder på.

Hvor ofte skal man have en tandrensning hos en tandlæge?

Det er forskelligt, hvor stort behovet er for at få en tandrensning hos tandlægen. Nogle danner hurtigere tandsten end andre, men i sidste ende, afhænger det af din egen hygiejniske indsats mod belægninger på tænderne. En god mundhygiejne med tandbørste og tandtråd er nøglen til sunde tænder.