Kategorier
Uncategorized

Hold øje med de her tegn på en defekt gearkasse

Fejl på bilen er ikke noget at spøge med. Blinker instrumentbrættet med diverse problemer og mangler, er der flere, som ikke får tjekket hos mekanikeren – oftest pga. prisen. Problemet er, at problemerne vil udvikle sig og blive væsentlig større end først antaget. For dig betyder det en større regning og en ustabil bil indtil da. Derfor giver vi da her nogle tips at være opmærksom på, når du kører. Det er lovpligtigt, at en gearkasse er velfungerende, og derfor er det en god ide at holde øje med, om den forårsager problemer på landevejen.

Tegn du skal holde øje med

Der kan være mange problemer med bilen, og det kan svært at adskille, hvornår det er koblingen, hvornår det er gearkassen, og hvornår det er andre dele. Det skyldes, at problemer med flere dele kan lede til samme problemer. Derfor er det ikke en komplet liste, men det kan være værdifuldt at holde øje med for dig:

  • Du hører transmissionsstøj, når bilen er i frigear: her skal du blot give gearkassen olie
  • Bilen har tendens til at springe ud af gear, mens du kører: Kontakt en mekaniker for hjælp
  • Hvis gearstangen er svær at placere i gear: Påfyld transmissionsvæske
  • Bilen lugter brændt: Det kan skyldes, at olien overophedes inden i gearkassen, hvilket kan skade delen.
  • Gearkassen lækker olie: Et af de mest velkendte tegn på en defekt.

Uanset hvad der er problemer med, er det vigtigt for din egen sikkerhed og andres, at der bliver gjort noget ved det. Det er ikke kun uforsvarligt at køre med en defekt gearkasse; det er også ulovlig kørsel, som vi nævnte ovenfor. Om du selv ved, hvad der kan gøres for at fikse problemet, eller du har brug for en mekaniker til at kigge på din gearkasse, er afhængig af omstændighederne. Dog anbefaler vi, at noget bliver gjort – det vil gøre regningen mindre og øge alles sikkerhed i trafikken.