Kategorier
Uncategorized

Hvad er en liebhaver bolig?

Betegnelsen liebhaver bolig dækker over de huse, der er lang dyrere end de boliger, som den ganske almindelige gennemsnitsdansker bor i. Der er altså ikke tale om familie- og parcelhuse til et par millioner, der er tale om huse til tocifrede millionbeløb, som ligger lang over den almindelige danskers betalingsevne og måske også fatteevne. Liebhaverboligerne er ikke til at tage fejl af, de er nemlig ekstravagante, har vanvittige placeringer med udsigt til hav og har utallige af luksusgoder som svømmepøl og lignende. Karakteristisk for liebhaver boligerne er også, at mange af dem bærer på en historisk affektionsværdi, der gør boligerne ekstra værdifulde. Men hvor er disse boliger så placeret henne i det ganske danske land? Læs med her og find ud af det. 

Flere byer på Sjælland er et mekka for liebhaver boliger

Gentofte, Hellerup, Frederiksberg og Vedbæk Strandvej er byer, der gemmer på en række af de dyreste boliger i Danmark. I Vedbæk ligger Danmarks hidtil dyreste bolig på 901 kvadratmeter bolig med udsigt udover havet, flere værelser end en familie kan bemande og selvfølgelig egen parkeringskælder. Københavns dyreste bolig findes i den eftertragtede bydel Frederiksberg, hvor prisen på boligen er den nette sum af 45 millioner. På Bornholm har øens dyreste bolig til sammenligning en pris på 5,2 millioner.

De dyre boliger i Jylland

Selvom Sjælland og i særdeleshed Nordsjælland har nogle af de allerdyreste liebhaver boliger i Danmark, er Jylland heller ikke helt bagud på point. I især Aarhus og Vejle ligger nogle ret heftige liebhaver boliger. I Vejle ligger bl.a. Sydjyllands dyreste hus med udsigt over Vejle fjord. Jyllands allerdyreste hus ligger dog på Marselisvej i Aarhus. Huset er et historisk hus fra 1909 og prisen ligger på 30 millioner.